Begrippenlijst // Broker

Een online broker is een bedrijf dat diensten verleent aan klanten die willen beleggen in financiële producten, zoals aandelen, obligaties, valuta's of grondstoffen, via een internetplatform. Online brokers bieden hun diensten aan via een website of app, wat betekent dat klanten vanuit hun eigen huis of op een andere locatie kunnen beleggen.


Online brokers bieden verschillende beleggingsmogelijkheden aan, zoals het kopen en verkopen van aandelen op verschillende beurzen, het handelen in exchange traded funds (ETF's) en het openen van beleggingsrekeningen. Ze bieden ook verschillende accounttypen aan, afhankelijk van de behoeften van de klant, zoals een basisrekening of een professionele rekening voor ervaren beleggers.


Online brokers kunnen goedkoper zijn dan traditionele brokers die fysieke vestigingen hebben, omdat ze lagere overheadkosten hebben. Ze kunnen ook meer flexibiliteit bieden, omdat klanten op elk moment van de dag kunnen beleggen en toegang hebben tot hun account via het internet.Terug naar begrippenlijst