Begrippenlijst // ETF

Exchange Traded Funds (ETF's) zijn beleggingsfondsen die op een beurs verhandeld kunnen worden, net als aandelen. ETF's bevatten een divers portefeuille van financiële producten, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen of valuta's, en ze proberen de prestaties van een bepaalde benchmark of index te volgen, zoals de S&P 500 of de Dow Jones Industrial Average.


ETF's bieden beleggers een gemakkelijke manier om in een brede selectie van financiële producten te beleggen zonder individuele aandelen of obligaties te hoeven kopen. Ze bieden ook meer diversificatie dan het beleggen in individuele aandelen, wat betekent dat ze minder risico hebben omdat de prestaties van een enkel product niet het hele portfolio beïnvloeden.


Er zijn veel verschillende ETF's beschikbaar, die elk gericht zijn op een specifiek type belegging of marktsectoor. Sommige ETF's beleggen bijvoorbeeld in aandelen uit een bepaalde regio, zoals Azië of Europa, terwijl andere zich richten op specifieke industrieën, zoals technologie of gezondheidszorg. ETF's kunnen ook gericht zijn op het behalen van bepaalde doelstellingen, zoals het genereren van inkomsten of het beschermen tegen inflatie.


Het is belangrijk om te onthouden dat ETF's net als andere beleggingsproducten gepaard gaan met risico's en dat er geen garantie is voor financiële rendementen.Terug naar begrippenlijst