Begrippenlijst // Fractioneel beleggen

Fractioneel beleggen is een manier om te beleggen in aandelen en andere financiële producten door alleen een deel van de volledige prijs te betalen. Dit betekent dat beleggers de kans krijgen om in dure aandelen of andere producten te beleggen, zelfs als ze de volledige prijs niet kunnen betalen.


Fractioneel beleggen wordt vaak aangeboden door online brokers of robo-advisors die een platform aanbieden waarop beleggers kleine bedragen kunnen investeren in een divers portefeuille van financiële producten. In plaats van de volledige prijs van een aandeel te betalen, kunnen beleggers bijvoorbeeld een deel van een aandeel kopen, afhankelijk van hoeveel geld ze willen investeren. De waarde van het aandeel wordt dan verdeeld over alle beleggers die in het aandeel hebben geïnvesteerd.


Fractioneel beleggen kan een goede manier zijn om te beginnen met beleggen voor mensen die weinig geld hebben of voor degenen die willen diversifiëren hun beleggingsportfolio zonder veel geld te hoeven investeren. Het is wel belangrijk om te onthouden dat fractioneel beleggen gepaard gaat met risico's, net als andere vormen van beleggen, en dat er geen garantie is voor financiële rendementen. Voordat in een fractioneel beleggingsproduct wordt geïnvesteerd, is het verstandig om de kosten, voorwaarden en risico's te begrijpen en te overwegen of het geschikt is voor de persoonlijke financiële situatie.Terug naar begrippenlijst