Broker // DEGIRO

DEGIRO is een online broker die zich richt op alle soorten beleggers. Het bedrijf werd in 2009 opgericht in Amsterdam en is sindsdien snel gegroeid tot een van de grootste brokers in Europa (meer dan 2 miljoen klanten in 2022). DEGIRO biedt toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, ETF's, obligaties, beleggingsfondsen, opties en futures.

Het bedrijf staat bekend om zijn lage tarieven en gebruiksvriendelijke platform, wat het populair maakt bij zowel beginnende als ervaren beleggers. Daarnaast is DEGIRO een populaire broker vanwege DEGIRO Kernselectie. Dit is een selectie van 200 ETF's die maandelijks zonder transactiekosten verhandeld kunnen worden.

Open gratis een account en krijg de eerste transactiekosten tot €100 tegoed!

Pluspunten


DEGIRO Kernselectie

Gebruiksvriendelijke website

Gebruiksvriendelijke app

Educatief materiaal

Breed productaanbod

Minpunten


Effecten kunnen worden uitgeleend

Productaanbod

DEGIRO heeft een breed productaanbod aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, opties, futures, ETF's en cryptotrackers. Het biedt deze producten aan vele beurzen, waardoor je als klant veel keuze hebt en altijd een beleggingsproduct kan vinden wat aansluit bij je wensen en eisen.

Kosten

DEGIRO staat bekend als een online broker met lage tarieven. Kosten die je betaald bestaan uit verschillende onderdelen, zoals vaste kosten, valutakosten en externe kosten.

Op moment van schrijven (januari 2023) zijn de kosten voor Amerikaanse aandelen 1 euro per transactie (handlingskosten), terwijl dit voor Nederlandse aandelen 3 euro is. ETF's uit de DEGIRO Kernselectie hebben geen kosten (op productkosten na die in de koers verwerkt worden), terwijl ETF's buiten de Kernselectie 3 euro kosten hebben. Voor Opties en futures zijn de kosten 75 eurocent.

Er kan ook sprake zijn van valuatekosten, wanneer bijvoorbeeld een Amerikaans aandeel in Amerikaanse dollars koopt. De valutakosten zijn 0,25%.

Aangezien brokers af en toe hun tarieven wijzingen, is het altijd verstandig de website van de broker te bekijken voor actuele tarieven.

DEGIRO Kernselectie

DEGIRO heeft ook een selectie van 200 ETF's, genaamd DEGIRO Kernselectie. Deze ETF's kunnen klanten maandelijks zonder transactiekosten kopen of verkopen (Fair Use Policy van toepassing). Dit maakt het voor (beginnende) beleggers zeer interessant, omdat je op deze manier periodiek kunt beleggen voor de lange termijn zonder al te veel kosten te maken. Dat komt je rendement en dus eindvermogen ten goede!

De DEGIRO Kernselectie bevat onder andere ETF's zoals Vanguard FTSE All-World (#VWRL), iShares MSCI World, Vanguard S&P500 (#VUSA) en iShares Global Clean Energy.
Bekijk de DEGIRO Kernselectie

Gebruiksgemak

Behalve te kijken naar het productaanbod en de kosten, is het ook belangrijk om de gebruiksvriendelijkheid van de broker te bekijken. Het is namelijk van belang dat je als klant zijnde makkelijk en eenvoudig de juiste informatie kunt vinden en beleggingen kunt doen. Maar ook dat je duidelijk overzicht hebt in je beleggingsportefeuille.

Website

De website van DEGIRO is duidelijk, overzichtelijk en bevat veel relevante informatie. Zodra je inlogt in je eigen beleggingsomgeving (dashboard) heb je veel algemene informatie beschikbaar zoals actuele beurskoersen en het laatste nieuws.
Dashboard van DEGIRO

Dashboard van DEGIRO

De website van DEGIRO is duidelijk, overzichtelijk en bevat veel relevante informatie. Zodra je inlogt in je eigen beleggingsomgeving (dashboard) heb je veel algemene informatie beschikbaar zoals actuele beurskoersen en het laatste nieuws. Het dashboard biedt een goed overzicht en je kunt makkelijk naar verschillende onderdelen navigeren.
Overzicht van je portfolio bij DEGIRO

Overzicht van je portfolio bij DEGIRO

Je portfolio is overzichtelijk en wordt real-time bijgewerkt. Zo zie je in een oogopslag de waarde van iedere positie en het totaal- en dagrendement. Je kunt eenvoudig doorklikken naar een specifiek beleggingsproduct of hier snel de positie van uitbreiden of verkleinen.
Overzicht van het dashboard bij het bekijken van het aandeel Tesla

Overzicht van het dashboard bij het bekijken van het aandeel Tesla

Wanneer je een specifiek beleggingsproduct bekijkt, zoals het aandeel Tesla, krijg je een duidelijk overzicht met informatie. Bovenaan heb je ten eerste informatie over je portefeuille, gevolgd door de actuele koers. Daaronder vind je een grafiek met koersinformatie van de laatste tijd. Rechts daarvan vind je een overzicht van prijsdata zoals actuele bied- en laatprijzen en het handelsvolume.

Onderaan de pagina vind je meer informatie en gegevens, zoals ook de financiële gegevens van het bedrijf.

App

Behalve een website heeft DEGIRO ook een app waardoor je via je mobiele telefoon kunt beleggen en inzicht kunt krijgen in de actuele situatie van je portfolio. De app is, net zoals de website, duidelijk en eenvoudig te gebruiken. Je kunt alle informatie vinden die je ook via de website kunt benaderen, waardoor je ook je volledige beleggingen kunt doen via de app.
DEGIRO App

DEGIRO App

Risico's & veiligheid

DEGIRO is een Nederlandse vestiging van flatexDEGIRO Bank AG, een Duits bedrijf. Dit bedrijf staat in Duitsland primair onder toezicht van de Duitse Bundesanstalt für Finanzaufsichtsaufsicht (BaFin). In Nederland staat DEGIRO onder integriteitstoezicht van DNB en gedragstoezicht van de AFM.

DEGIRO is aangesloten bij Kifid, het deskundige en toegankelijke klachtenloket voor mensen met een klacht over een financieel product of dienst van de bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Kifid biedt mensen met een financiële klacht laagdrempelige en deskundige geschilbeslechting als alternatief voor de rechter.

DEGIRO gebruikt een aparte juridische entiteit (SPV, Special Purpose Vehicle) om jouw vermogen te scheiden. Dit betekent dat jouw vermogen gescheiden is van het vermogen van DEGIRO. De enige taak van deze entiteit is het administreren en bewaren van jouw beleggingen. Mocht er iets gebeuren met DEGIRO, dan vallen jouw beleggingen niet in de failliete boedel, maar blijven zij in het vermogen van het bewaarbedrijf. Bovendien is geld dat wordt gestort op een DEGIRO geldrekening bij flatexDEGIRO Bank AG beschermd tot een bedrag van €100.000 onder het Duitse depositogarantiestelsel.

DEGIRO maakt met haar website gebruik van HTTPS voor een beveiligde verbinding tussen jouw als klant en hun platform. Ook is het mogelijk om twee-factor-authenticatie (2FA) in te schakelen om je account extra te beveiligen.

Afhankelijk van het door jouw gekozen accounttype, is het mogelijk dat DEGIRO jouw aandelen uitleent.

Klantenservice

DEGIRO biedt verschillende manieren om als klant in contact te komen met het bedrijf. Ten eerste heeft het veelgestelde vragen als beantwoord op de website, waardoor het vaak niet nodig is om zelf contact op te nemen aangezien je het antwoord al op de website kunt vinden.

Wil je in contact komen met DEGIRO, dan kun je een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen. Op werkdagen is het mogelijk om tussen 08:00 en 17:30 uur te bellen naar DEGIRO voor hulp in het Nederlands. Tussen 17:30 en 22:00 uur kun je ook bellen naar een ander nummer, maar dit is alleen Engelstalig.

Extra informatie

DEGIRO biedt zijn producten en diensten los aan, waardoor je niet verplicht bent om andere producten of diensten af te nemen om te kunnen beleggen.

Het is bij DEGIRO niet mogelijk om CFD producten te kopen. Dat zien wij als een pluspunt, omdat een CFD een contract is voor een product en niet het onderliggende effect zelf.

Conclusie

DEGIRO is een populaire broker in Nederland en niet zonder reden. Deze bekende, online broker biedt al lange tijd een breed aanbod aan. In combinatie met lage kosten, en zeker met hun DEGIRO Kernselectie, is het voor veel beleggers een interessante broker om te beleggen voor de lange termijn.

Daarnaast bieden ze een gebruiksvriendelijk platform aan via zowel de website als de mobiele app. Het bedrijf staat onder toezicht van zowel Duitse als Nederlandse toezichthouders en is aangesloten bij het Kifid.

Open gratis een account en krijg de eerste transactiekosten tot €100 tegoed!

Op zoek naar meer informatie?

Bezoek de website van DEGIRO